Sağlık

Ah diyelim! Bu yiyecekleri tekrar ısıtmayın ve yemeyin! 1 kaşık tüketildiğinde bile…

Bazı durumlarda ev hanımları her gün ne pişireceklerini bilemedikleri için bir önceki günden kalan yemekleri yerler.

Yemeğini buzdolabında saklıyor ve tekrar tekrar çıkarıp ısıtıyor. Bazen 2-3 gün boyunca bire bir yemek yenir.

Aslında büyük kolaylık gibi görünen bu yöntem farkında olmadan sağlığımızı riske atıyor.

Öte yandan, çalışan insanların işten döndükten sonra akşamları yemek hazırlamak için çok tembel oldukları da aşikar. Yorgun bir şekilde eve gelip yemek yemenin acısıyla tekrar uğraşmak istemeyebilirler.

Tekrar ısıtılıp ikinci kez yenmemesi gereken besinleri sizler için derledik. Okuduktan sonra bu hatayı bir daha yapmayacaksınız.

Tavuk

Tavuk, yeniden ısıtıldığında kötü tepki veren proteinlere sahiptir. Soğuk tavuk ısıtıldığında sindirim sıkıntısına neden olabilir. Tavuğu yeniden ısıtacaksanız, her tarafının sıcak olduğundan emin olun. Tavuk, sigara içilebilecek kadar sıcak olmalıdır.

Dilerseniz artan tavuğu riske atmadan salatalarda veya soğuk sandviçlerde kullanabilirsiniz.

Yumurta

Yumurta asla tekrar ısıtılmaması gereken bir besindir. Yumurta tekrar ısıtıldığında içindeki protein yapısı bozulur.

Haşlanmış veya pişmiş yumurta tekrar ısıtıldığında toksik etki yaratır ve sindirim sistemini bozar.

Ispanak

Tüm yeşil yapraklı sebzeler gibi ıspanak da demir ve nitrat içerir. Ispanak tekrar ısıtıldığında içindeki nitrat parçalanarak nitrite dönüşür. Nitrit kandaki oksijen seviyesini etkiler. Ispanağı tekrar ısıtırsanız, gıda zehirlenmesine neden olabilir.

Bu nedenle ıspanak ve diğer tüm yeşil yapraklı sebzeleri yiyebildiğiniz kadar yapmanızı öneririz.

Pirinç

Pirinç normalde israf edilmez. Ancak kötü koşullarda saklarsanız tehlikeli olabilir. Pişen pirinç oda sıcaklığında 1 saatten fazla bekletilirse üzerinde bakteri oluşmaya başlar.

Bu nedenle pilavınızı servis ettikten sonra mutlaka hava almayan bir kaba koyup buzdolabında muhafaza etmelisiniz. Bu formda yaparsanız pirinci tekrar ısıtabilirsiniz.

Patates

Patatesi oda sıcaklığında soğutursanız tehlikeli olabilir. Sıcak hava bakterilerin büyümesini sağlar. Bu bakteriler ısıtıldığında ölmezler. Bu nedenle patates yemeklerinizi servis ettikten sonra hızlıca buzdolabında soğutmalısınız.

Mantarlar

Mantar, pişirildiği gün tüketilmesi gereken besindir. Mantarın tekrar ısıtılması protein yapısını bozar. Yapısı bozulan mantarlar sindirim ve kalp sağlığı sorunlarına neden olabilir. Eğer bir önceki günden kalan mantarlarınız varsa soğuk olarak yemenizi öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

koşuyolu evden eve nakliyat
Başa dön tuşu